Bronz-kór

HU | EN

Bronz-kór Középső bronzkori településkutatások Dél-Borsodban | Pusztainé dr Fischl Klára blogja | Archeometria Bt.

A honlapról

A Bronz-kór nevű honlap 2013-ban jött létre, a Szentágothai János Tapasztalt Kutatói Ösztöndíj tapasztalt oktató-kutatóknak a konvergencia régiókban meghirdetett ösztöndjpályázat keretében.  2013 és 2015 ezen ösztöndíj segítségével Pusztainé Fischl Klára vezetésével, Településszerkezet, térhasználat és társadalom a bronzkorban (Észak-Alföldi régió) címmel zajlottak kutatások (A2-SZJ-TOK-13-0070). „A kutatás az Európai Unió és Magyarország támogatásával a TÁMOP 4.2.4.A/2-11-1-2012-0001 azonosító számú „Nemzeti Kiválóság Program – Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése konvergencia program” című kiemelt projekt keretei között valósult meg”. 

A honlapot a Pazirik Kft. készítette.

A honlapot a pályázat lejárta után az Archeometria Bt. tartotta fennt a Pazirik Kft. és a BORBAS projekt támogatásával.

2022-ben a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program pályázatán a bükkábrányi Jószerencse háza  A rend nyomában, BORBAS 10 és a régió kapcsolata címmel tudományos tevékenység megvalósítására nyert el újabb pályázatot. Ennek keretében jelent meg a honlapon “A rend nyomában” fül, mely alatt e pályázathoz kapcsolódóan találhatunk bejegyzéseket, videókat, múzeumpedagógiai anyagokat.

A honlap célja elsősorban a kárpát-medencei bronzkori kutatásokról hírt adni. Továbbá a BORBAS projekt újabb eredményeinek egyik első forrásaként szolgálni. A honlap szorosan kapcsolódik a Miskolci Egyetem régészképzéséhez is.